Home » Longaandoeningen

Longaandoeningen

longaandoeningen

longaandoeningen - Symptomen en behandeling

Longaandoeningen symptomen, oorzaak en behandeling. De longen maken deel uit van de luchtwegen. De term ‘luchtwegen’ verwijst naar die delen van het menselijk lichaam waar de lucht die je in– en uitademt doorheen stroomt. De lucht via de neus en de mond naar binnen en stroomt dan via de keelholte (farynx), het strottenhoofd (larynx), de luchtpijp (trachea) en de bronchi tot in de miljoenen longblaasjes (alveolen) van de longen en de haarvaten die daaromheen liggen. De bovenste luchtwegen zorgen dat lucht uit de atmosfeer in de longen terechtkomt, alwaar uitwisseling van zuurstof en kooldioxide plaatsvindt.

De luchtwegen, die aan de binnenkant bekleed zijn met slijmvlies, staat voortdurend bloot aan allerlei invloeden van buitenaf. Er kunnen in dit gebied verschillende infectieziekten, ontstekingen en allergische reacties optreden, welke gepaard kunnen gaan met slijmvorming doordat het slijmvlies opzwelt, of andere klachten. De meest voorkomende oorzaak van luchtwegaandoeningen zijn bacterie- en virusinfecties. Andere oorzaken zijn allergieën, kanker en ontstekingen als gevolg van giftige stoffen of erfelijke aandoeningen.

Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Deze special bestaat uit de volgende (hoofd)artikelen:Home

Home - Symptomen en behandeling