Home » Gezondheid » Zwangerschap & bevalling » Samuel Armas (verhaal)

Samuel Armas (verhaal)

Het verhaal van Samuel Alexander Armas

Het verhaal van Samuel Alexander Armas - Symptomen en behandeling

Samuel Alexander Armas (geboren op 2 december 1999) is het kind dat op op de beroemde foto prijkt die is gemaakt door Michael Clancy en de Hand van Hoop (Hand of Hope)  is gaan heten. Op de foto strekt Samuel via een opening in de buik van zijn moeder zijn handje uit naar chirurg Joseph Bruner tijdens een open foetale chirurgie voor spina bifida (open ruggetje). Bij deze operatieve ingreep worden de buik en baarmoeder geopend en na operatie van de foetus weer gesloten. Baby's die reeds in de baarmoeder worden geopereerd, ontwikkelden zich beter en krijgen minder neurologische complicaties dan kinderen die na de geboorte een operatie ondergaan.Een open ruggetje wordt normaal gesproken vlak na de geboorte geopereerd, maar in de Verenigde Staten doen ze dat ook al enige tijd voor de geboorte. Voor de operatie wordt de baby voor een stuk uit de buik gehaald. Het ruggetje wordt dichtgemaakt, waarna de baby wordt teruggeplaatst. Uit onderzoek blijkt dat de ingreep voor de geboorte betere resultaten geeft wanneer de baby later groot is.

Samuel was ten tijde van de operatie een 21-weken oude foetus. De operatie werd uitgevoerd door een chirurgisch team aan de Vanderbilt University in Nashville. Alex en Julie Armas -de ouders van Samuel- ontdekten tijdens een 14 weken echo voor het eerst dat hun baby een open ruggetje had.

Op de foto die is genomen tijdens de opratie is te zien dat het kleine, maar volmaakte, handje van Samuel de vinger van de chirurg omklemt. De fotograaf Michael Clancy heeft deze gebeurtenis perfect op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Bijna vier maanden later, op 2 december 1999, kwam Samuel Armas als 'beroemdheid' ter wereld.

In 2009 vertelde de moeder van Samuel aan FOXNews.com dat hij beugels aan zijn onderbenen draagt om goed te kunnen lopen en dat hij voor langere afstanden aangewezen is op een rolstoel. Ze benadrukte dat het zeer goed met haar zoon gaat en dat hij heel erg van zwemmen houdt.

De foto -die op 7 september 1999 voor het eerst verscheen in USA Today- verspreidde zich snel over de hele wereld, als bewijs van de ontwikkeling van een kind in de baarmoeder en werd later aangehaald tijdens debatten in het Amerikaanse Congres over de Partial-Birth Abortion Ban Act.

Samuel vertelde 10 jaar later -in mei 2009- tegen FOXNews.com: "When I see that picture, the first thing I think of is how special and lucky I am to have God use me that way. I feel very thankful that I was in that picture." Julie Armas zei dat haar zoon een "zeer sterk ontwikkelt gevoel van goed en kwaad" heeft en zich terdege bewust is van de impact die deze opmerkelijke foto heeft. Tegen FOXNews.com zei ze: "He identifies it more in terms of a pro-life message more than anything. This photo happened and God used it to show people that this baby in mom's tummy is alive. He's pleased that his photo conveyed that message."

Samuel zei dat de foto waarschijnlijk aan talloze ongeboren kinderen het recht op leven heeft geschonken. En dat talloze mensen door deze foto werden gedwongen om hun standpunt over abortus te herzien, iets waar hij trots op. In die zin is het te beschouwen als de hand die levens heeft gered.


Geschreven door

  

Zwangerschap & bevalling

Zwangerschap & bevalling - Symptomen en behandeling

Home

Home - Symptomen en behandeling